Зеленський вперше офіційно підтвердив операцію ЗСУ в Курській області росії

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський на Ставці підтвердив операцію Сил оборони України на території Курської області рф.
фото Володимир Зеленський/Telegram

Президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки і за її підсумкам вперше підтвердив, що ЗСУ проводять операцію на території Курської області рф.

Про це президент повідомив у Telegram.

«Найважливіше – була доповідь Головкома Олександра Сирського щодо наших оборонних дій на фронті та операції в Курській області. Вдячні всім солдатам і командирам за стійкість та рішучі дії», – заявив він.

Зеленський додав, що доручив міністру внутрішніх справ іншим чиновникам СБУ підготувати гуманітарний план для території проведення операції.

Також він лав доручення Координаційному штабу, ГУР, СБУ та МВС – підготувати чітку й прозору стратегію повернення наших людей з російського полону.

А Міністерству оборони та дипломатам – представити перелік необхідних дій з нашого боку, щоб отримати від партнерів дозвіл на використання далекобійної зброї для захисту України від агресії рф.

Нагадаємо, за даними ISW, українські війська просунулися в глиб території рф щонайменше на 35 км. Це стало найзначнішим наступом України з осені 2022 року.

Сьогодні російському диктатору володимиру путіну доповіли, що ЗСУ контролюють 28 населених пунктів у Курській області.

Але за оновленими даними аналітичного проекту DeepState, ЗСУ контролює орієнтовно 44 населені пункти в Курській області.

Тим часом у СБУ попередили, що росія невдовзі може вдатися до інсценування злочинів на Курщині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: