В оборонному комітеті вважають перебільшеними дані WSJ про втрати України

Читать на русском
Роман Костенко вважає, що дані газети WSJ про 80 ​​тисяч загиблих українських військових перебільшені.
facebook.com/kostenko.roman83

Секретар парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко вважає, що дані Wall Street Journal про 80 тисяч загиблих українських військових перебільшені.

Він сказав про це «Радіо Свобода».

Загальні втрати росії та України на війні досягають мільйона людей убитими та пораненими – WSJВидання WSJ повідомляє, що Україна та росія втратили на війні приблизно мільйон людей убитими та пораненими.

«Я думаю, це перебільшені дані. Однозначно. Ті, що є. Саме, якщо ми говоримо про загиблих, ті що в нас визнані», – сказав Костенко.

На думку народного депутата, цифра й у 50 тисяч загиблих може бути завищеною. Хоча він зазначив, що у нього немає точної інформації про українські втрати.

«Якщо брати минулі два роки, то в нас десь приблизно однаково було по 19 тисяч. І це вважалося тільки ті, хто офіційно були, видані свідоцтва про смерть. Ми знаємо, що є ще люди, які є безвісти зниклими», – додав Костенко.

Нагадаємо, видання Wall Street Journal повідомило, що кількість українців і росіян, убитих або поранених під час повномасштабної війни, досягла приблизно мільйона людей.

Востаннє втрати України публічно озвучувалися у лютому: тоді Володимир Зеленський заявив про 31 тисячу загиблих військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: