Обрана президентка Мексики відхилила запрошення приїхати до України

Читать на русском
Обрана президентка Мексики Клаудія Шейнбаум відхилила запрошення Зеленського приїхати до України. Вона заявила, що має намір дотримуватись політики невтручання в іноземні справи.
Фото: EFE

Обрана президентка Мексики Клаудія Шейнбаум відхилила запрошення Володимира Зеленського приїхати до України.

Її заяву на пресконференції цитує видання El Horizonte.

Україна просить Мексику заарештувати путіна, якщо він приїде на інавгурацію президенткиПосольство України просить Мексику заарештувати путіна за ордером, виданим МКС, якщо він приїде на інавгурацію нової президентки.

Шейнбаум заявила, що згідно з конституцією, зовнішня політика Мексики ґрунтується на невтручанні в іноземні справи та мирному вирішенні розбіжностей.

«Я не думаю (що поїду в Україну – ред.). Ми, повторюю, спираємось на зовнішню політику, конституційні принципи. Ми поїдемо на деякі міжнародні заходи, які вважаємо важливими, але багато їздити не будемо. Наша відповідальність тут», – сказала вона.

Раніше Зеленський в інтерв'ю виданню Excélsior заявив, що йому хотілося б, щоб президент Андрес Мануель Лопес Обрадор відвідав його країну. Він також звернувся до Шейнбаум: «Ми поважаємо вашу країну і сподіваємося, що Мексика на офіційному рівні приїде до нас у гості, а Україна, звичайно, надішле високого чиновника на інавгурацію президентки».

Нагадаємо, інавгурація Шейнбаум має відбутися 1 жовтня. Зі ЗМІ стало відомо, що на захід запросили російського диктатора володимира путіна.

У МЗС країни уточнили, що запрошення були надіслані всім країнам, з якими встановлені дипломатичні відносини. При цьому чинний глава держави відхилив прохання України заарештувати путіна, якщо він приїде на інавгурацію.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: