Пашинян заявив, що ОДКБ створює загрози безпеці Вірменії

Читать на русском
Прем'єр Вірменії заявив, що ОДКБ створює загрози безпеці, існуванню, суверенітету та державності країни.
Фото: ТАРС

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що Організація Договору про колективну безпеку (ОДКБ) створює загрози безпеці для його країни.

Його цитує «Арменпрес».

Криза в ОДКБ: які претензії до організації колективної безпеки мають її учасникиОДКБ перебуває у кризі на тлі внутрішніх протиріч та слабшої ролі росії на міжнародній арені. Докладніше – на інфографіці.

«Ми заморозили наше членство в ОДКБ не лише тому, що ОДКБ не виконує своїх зобов'язань щодо безпеки щодо Вірменії, а й тому, що, на нашу думку, ОДКБ створює загрози безпеці Вірменії, її майбутньому існуванню, суверенітету та державності. І ми заморозили наше членство в ОДКБ», – заявив Пашинян на ІІ Всесвітньому вірменському саміті.

Він сказав, що країна відновить членство в організації, «коли на запитання, поставлені Вірменією, будуть надані вичерпні відповіді». Пашинян наголосив, що Вірменія близька до точки неповернення у відносинах з ОДКБ.

Зазначимо, що сьогодні вранці Слідчий комітет Вірменії повідомив про те, що група осіб готувалася «до узурпації влади за попередньою змовою». Проти семи осіб порушено кримінальну справу, троє з них заарештовано.

Нагадаємо, про заморожування участі Вірменії в ОДКБ Пашинян оголосив на початку вересня.

Ще навесні стало відомо, що уряд Вірменії відмовився брати участь у фінансуванні діяльності організації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: