Синоптики розповіли, на яку погоду чекати восени

Читать на русском
В Україні у вересні ще триває метеорологічне літо, у жовтні на вулиці також буде досить тепло.
фото pexels

В Україні триває метеорологічне літо, температура на сьогодні ще не знизилася до рівня метеорологічної осені. До того ж сама осінь також буде теплішою за норму.

Про це повідомила спікерка Укргідрометцентру Наталія Птуха на брифінгу в Медіацентрі Україна в середу.

Вчені вважають, що 2024 рік також може стати рекордно теплим2024 рік може стати найспекотнішим за всю історію спостережень, вважають вчені. З червня минулого року до червня 2024 року кожен місяць встановлював новий температурний рекорд для цієї пори року.

«У нас поки що триває метеорологічне літо, тому що температура не знизилася настільки, щоб можна було фіксувати факт настання метеорологічної осені», – сказала вона.

За її словами, осінь цього року також буде теплішою за норму.

«Для вересня та жовтня середньомісячна температура очікується на два-три градуси вищою за кліматичну норму. У листопаді вже наближатимемося ближче до кліматичної норми. У вересні ми маємо дефіцит опадів. У жовтні вже ближче до норми та, в принципі, на листопад також розраховуємо, що вже має вирівнятися», – розповіла спікерка.

Птуха зазначила, що говорити про зиму 2024-2025 поки зарано. Але вже зараз зрозуміло, що періодів холоду буде не так багато і вони будуть не настільки сильними. Проте українці все ж таки мають бути готові до будь-яких погодних явищ.

Нагадаємо, у Києві серпень також бив температурні рекорди. Вчені вважають, що весь 2024 рік також може стати рекордно теплим.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: