Зливав позиції ЗСУ під Покровськом: затримано ще одного ворожого агента

Читать на русском
Російська ФСБ обіцяла 1 млн рублів своєму агенту в Україні за координати бойових позицій ЗСУ під Покровськом.
фото СБУ

Служба безпеки затримала на Донеччині агента ФСБ, який готував серію повітряних ударів росіян по місцях дислокації українських військ на Покровському напрямку.

Про це повідомила пресслужба СБУ у середу, 18 вересня.

Затримано ворожого агента, який готував удари по військових шпиталях та аеродромахСБУ затримала агента росіян, який готував ракетні удари по військових шпиталях та аеродромах на Донеччині.

Росіян цікавили командні пункти однієї з бригад ЗСУ, яка тримає оборону в районі Покровська. Окупанти дистанційно завербували українського військовослужбовця, який служить у цій же бригаді.

В обмін на співпрацю ФСБ обіцяла своєму агенту 1 млн рублів. Але грошей він так і не отримав. Співробітники СБУ затримали агента, коли він фіксував для агресора геолокацію передових позицій ЗСУ.

На місці затримання у фігуранта вилучено мобільний телефон, який він використав для комунікації зі своїм російським куратором – оперативним співробітником ФСБ. Його особу вже встановлено.

Додатково встановлено, що за вказівкою російського спецслужб агент повинен був злити ФСБ організаційно-штатну структуру з особовим складом бригади ЗСУ, де проходив службу.

Окупанти сподівалися використовувати цю інформацію для нових вербуваннь та отримання розвідданих про оборону Покровська.

Слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру у державній зраді, скоєній в умовах воєнного стану. Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше затримали агентів рф, які наводили російські «Смерчі» на Харків та ракети на Чернігів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: