Україна вперше долучилась до навчань НАТО з протидії дронам

Читать на русском
Українські військові вперше доєднались до навчань НАТО з протидії безпілотникам, які зараз проходять у Нідерландах.
Фото: НАТО

Україна вперше долучилась до військових навчань НАТО з тестування систем боротьби з безпілотниками, які зараз проходять у Нідерландах.

Про це йдеться на сайті НАТО.

Найбільші навчання НАТО з часів холодної війниНа інфографіці – найбільші навчання Північноатлантичного альянсу після холодної війни. Скільки військових із скількох країн брали участь, тривалість навчань.

Навчання НАТО проходять у Нідерландах з 10 по 20 вересня. До них доєдналися понад 450 учасників із 19 країн-членів НАТО та трьох країн-партнерів, щоб перевірити здатність наявних у продажу систем боротьби з безпілотниками безперешкодно працювати разом. Україна вперше взяла участь у навчаннях.

«Під час щорічних навчань НАТО з технічної сумісності безпілотних авіаційних систем (C-UAS) (TIE) було випробувано понад 60 систем і технологій боротьби з безпілотними літальними апаратами, таких як датчики, системи безпілотних літальних апаратів, пристрої перешкод і кіберперехоплювачі», – йдеться у повідомленні.

Зазначають, що перша активна участь України в навчаннях є частиною Дорожньої карти інноваційного співробітництва Україна-НАТО, схваленої лідерами Альянсу та України на Вашингтонському саміті.

«Такі навчання, як C-UAS TIE, надають унікальну можливість спільно вирішувати нагальні проблеми, такі як автономність і оперативна сумісність безпілотних літальних апаратів, а також вивчати український бойовий досвід у протидії малим безпілотникам», – зазначають у НАТО.

Нагадаємо, нещодавно стало вдомо, що росія і Білорусь проведуть спільні військові навчання. Востаннє такі навчання проводилися ще до початку повномасштабного вторгнення рф в Україну.

А на початку 2025 року в Латвії відбудеться міжнародний саміт, з метою популяризувати діяльність коаліції дронів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: