Румунія закликала НАТО вжити рішучих заходів щодо дронів рф, які залітають на територію країни

Читать на русском
НАТО має дати рішучу відповідь на нещодавні інциденти із порушенням повітряного простору Румунії, заявив глава Міноборони країни.
Фото: pressalert.ro

НАТО має дати рішучу та скоординовану відповідь на нещодавні інциденти з порушенням повітряного простору Румунії.

Про це заявив міністр оборони країни Анджел Тілвар, його слова наводить Reuters.

Повітряний простір яких країн під час обстрілів України порушували російські ракети та дрониРосійські ракети та дрони неодноразово порушували повітряний простір Румунії, Польщі, Молдови. Список інцидентів – на інфографіці.

Він зазначив, що дії росії у Чорноморському регіоні та за його межами є джерелом глибокого занепокоєння.

«Країни Бухарестської дев'ятки глибоко стурбовані вторгненням російських безпілотників і ракет у повітряний простір НАТО, у Польщі, Румунії, Латвії, а також ескалацією напруженості вздовж східного флангу НАТО», – сказав Тілвар.

За словами міністра, Румунія чекає на реакцію на російські провокації на рівні НАТО, а також розраховує на впровадження «ротаційної системи ППО та інтегрованої протиракетної моделі».

Нагадаємо, в ніч на 8 вересня армія рф вкотре запустила «шахеди» у бік України. Декілька дронів порушили повітряний простір Румунії. Міністерство оборони країни заявило, що один безпілотник міг впасти у безлюдній місцевості, на околицях міста Періправа.

Раніше повідомлялося, що в Румунії можуть внести зміни до законодавства, щоб почати збивати російські дрони.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: