Нардеп Камельчук написав заяву про вихід з партії «Слуга народу» – причина

Читать на русском
Народний депутат Юрій Камельчук вирішив вийти із партії Слуга народу після голосування про перейменування понад 300 населених пунктів.
Фото: sluga-narodu.com

Народний депутат Юрій Камельчук вирішив вийти з партії «Слуга народу» після голосування парламенту про перейменування понад 300 населених пунктів.

Про це він повідомив у своєму Facebook-акаунті.

Депутат розкритикував рішення керівництва Ради змінити назву його рідного міста Червоноград на Шептицький.

«Вчора відбулась закулісна погоджувальна рада фракцій. Сьогодні провели засідання Комітету за питань держуправління. Ще вчора в постанові було 333 населені пункти. Сьогодні стало 328. Пʼять будуть ще обговорювати. На жаль, Червонограда серед них не опинилося», – написав він.

Камельчук зазначив, що просив дати йому слово під час обговорення постанови, але його звернення було проігноровано.

«І, ви знаєте, я навіть допускаю, що громада готова була прийняти процес зміни назви, але за однієї умови - залучення громади до цього процесу. Але взамін на численні звернення і тисячі підписів, демократія через коліно?», – вважає він.

Нардеп заявив, що «не може погодитись із подібним ставленням керівництва партії «Слуга Народу», тому написав заяву про вихід.

Нагадаємо, сьогодні Верховна рада ухвалила постанову про перейменування 328 населених пунктів та районів. «За» проголосував 281 народний депутат.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатись, як у рамках декомунізації перейменовували українські міста.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: