Європарламент закликав дозволити Україні удари західною зброєю по території рф

Читать на русском
Депутати Європарламенту закликали дозволити Україні бити західною зброєю по військових цілях у росії. Без цього Україна не зможе повною мірою реалізувати своє право на самооборону.

Україна повинна мати можливість завдавати ударів західними системами озброєння по законних військових цілях в росії.

Про це йдеться у резолюції, ухваленій Європейським парламентом. За неї проголосували 425 депутатів, 131 виступив «проти», 63 – утрималися.

Зеленський про далекобійні удари: рф переміщує об'єкти вглиб країни на тлі зволікань ЗаходуЗатягування союзників у питанні зняття заборони на далекобійні удари західною зброєю по цілях у росії грає на руку Кремлю.

У резолюції йдеться, що без зняття чинних обмежень Україна не зможе повною мірою реалізувати своє право на самооборону та залишиться вразливою для атак на своє населення та інфраструктуру.

«Недостатні поставки боєприпасів та обмеження на їх використання ризикують звести нанівець результати зусиль, докладених до цього часу», – наголошується в тексті. Депутати висловили жаль з приводу скорочення обсягу двосторонньої військової допомоги Україні країнами ЄС та закликають виконати зобов'язання поставити мільйон боєприпасів, прискорити постачання зброї, систем ППО.

Нагадаємо, США поки що не планують змінювати свою позицію щодо використання Україною далекобійної зброї для ударів по об'єктах у росії. А Велика Британія чекає на схвалення Штатів, щоб дозволити ЗСУ завдавати далекобійних ударів ракетами Storm Shadow.

Канцлер Олаф Шольц заявив, що Німеччина не дозволить Україні використовувати німецьку далекобійну зброю для ударів по цілях у рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: