Зеленський про далекобійні удари: рф переміщує об'єкти вглиб країни на тлі зволікань Заходу

Читать на русском
Затягування союзників у питанні зняття заборони на далекобійні удари західною зброєю по цілях у росії грає на руку Кремлю.
Фото: AP

Затягування союзників у питанні зняття заборони на далекобійні удари західною зброєю по цілях у росії грає на руку Кремлю.

Таку думку висловив президент Володимир Зеленський під час пресконференції зі своїм литовським колегою Гітанасом Науседою.

Чи можна Україні бити по території росії західною зброєю: позиція союзників (оновлено)Дедалі більше голосів на користь того, щоб дозволити Україні бити західною зброєю по цілях на території росії. Позиція союзників – на інфографіці.

За його словами, росіяни почали переміщувати свої військові об'єкти подалі від кордону з Україною.

«Треба бути відвертими. Затягування процесу використання нами відповідної зброї, яка досі з великим дефіцитом у нас, до речі. Так от, затягування цього процесу призводить до того, що росія займається переміщенням цих військових цілей глибше на свою територію», - сказав Зеленський.

Президент обговорював це питання на зустрічі з держсекретарем США Ентоні Блінкеном та головою МЗС Британії Девідом Леммі. Він додав, що позиція української влади була підготовлена, переконлива та детальна.

Нагадаємо, що президент США Джо Байден планує обговорити питання далекобійних ударів ЗСУ по росії з прем'єром Британії Кіром Стармером. Також повідомлялося, що Білий дім завершує розробку планів щодо розширення зони ударів України по рф.

Раніше Зеленський відповів, від яких країн залежить дозвіл на далекобійні удари по рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: