Що відомо про далекобійний боєприпас ERAM, який США розробляють для України

Читать на русском

Україна може отримати нову далекобійну зброю, здатну вражати цілі на відстані понад 400 кілометрів. США мають намір спеціально для Збройних сил України розробити новий авіаційний боєприпас – ERAM (Extended Range Attack Munition – ударний боєприпас збільшеної дальності). Що відомо – на інфографіці «Слово і діло».

США розробляють для України новий дальнобійний авіаційний боєприпас ERAM. Його параметри – на інфографіці.
Інфографіка – ERAM характеристикиСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

У січні Військово-повітряні сили США розмістили замовлення на виробництво ударного боєприпасу збільшеної дальності. За інформацією порталу Aviation Week, у запиті йшлося про те, що запуск виробництва передбачається не пізніше ніж через 24 місяці після видачі контракту, очікуваний обсяг – до 1000 одиниць на рік.

З нового запиту, опублікованого у липні, стало відомо, що ERAM призначений для використання на війні в Україні.

На даний момент про параметри боєприпасу відомо небагато. Відповідно до оприлюднених мінімальних вимог, боєприпас ERAM буде класу «повітря-земля», тобто він розроблятиметься для літаків, але для яких саме – радянських чи західних – невідомо.

Вага боєприпасу становитиме близько 227 кг. Він має бути оснащений боєголовкою, здатною вражати відкриті цілі, у тому числі броньовані, з осколково-фугасною та фугасною дією.

Швидкість ERAM має становити понад 760 км/год, дальність польоту – понад 460 кілометрів. Точність боєприпасу визначена можливим круговим відхиленням до 10 метрів, а його система наведення має працювати за умов активної протидії засобам радіоелектронної боротьби.

Нагадаємо, «Слово і діло» порівнювало винищувачі F-16, Mirage 2000-5 та Gripen, які можуть передати Україні.

Також ми писали, що відомо про будівництво корветів для ВМС України у Туреччині.

З інфографіки можна дізнатися, з якою регулярністю союзники постачають Україні нові зразки західної зброї.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: