Ізраїльська армія завдала масованих ударів по об'єктах «Хезболли» у Лівані

Читать на русском
Армія оборони Ізраїлю завдала серії ударів по об'єктах угруповання Хезболла у південній частині Лівану.
Фото: AFP

Армія оборони Ізраїлю завдала серії ударів по об'єктах угруповання «Хезболла» у південній частині Лівану.

Про це повідомила пресслужба ЦАХАЛ у соцмережі X.

Міністр оборони Ізраїлю заявив про початок «нової фази війни» на тлі масових вибухів у ЛіваніКерівництво Ізраїлю перемістило фокус своєї уваги на північний напрямок, де знаходиться кордон Лівану.

Там зазначили, що така атака має «зменшити терористичний потенціал та військову інфраструктуру організації»

«Терористична організація «Хезболла» перетворила південь Лівану на зону бойових дій і десятиліттями озброювала будинки громадян зброєю, рила під ними тунелі та використовувала їх як живий щит», – стверджує ЦАХАЛ.

Там також заявили, що ізраїльська армія працює над створенням зони безпеки на півночі, яка дозволить жителям повернутися до своїх будинків «і досягти всіх інших військових цілей».

Портал Sky News зазначає, що вибухи, серед іншого, пролунали й у Бейруті. У цей момент із посланням виступав лідер «Хезболли» Хасан Насралла.

У промові він пообіцяв помститися Ізраїлю за недавні вибухи пейджерів та інших засобів зв'язку в Лівані.

«Це можна назвати оголошенням війни. Ми отримали дуже сильний удар, але це стан війни. Завдяки цьому досвіду та його урокам ми станемо сильнішими та могутнішими. Ліванський фронт не зупиниться, доки не закінчиться війна в Газі», – сказав Насралла.

Нагадаємо, 17 та 18 вересня у Лівані відбулися масові вибухи пейджерів та інших засобів зв'язку у людей, причетних до угруповання Хезболла.

За останніми даними, вибухи пейджерів та рацій у Лівані забрали життя 37 людей, більшість це бойовики угрупування Хезболла. Ще майже 2800 людей поранено.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: