НАБУ і САП повідомили про нову підозру у справі ексголови Фонду держмайна

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку викрили ще одного учасника справи колишнього очільника державної структури.
фото: censor.net

НАБУ і САП повідомили про підозру співвласнику однієї з чеських компаній у причетності до злочинної організації, яку, за версією слідства, очолював колишній голова Фонду державного майна Дмитро Сенниченко.

Про це повідомляють прес-служби органів.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про співвласника чеської фірми Belanto trade s.r.o. Владислава Кліщара.

«За процесуального керівництва прокурора САП детективи НАБУ повідомили про підозру ще одному учаснику злочинного угрупування, яке діяло на чолі з колишнім головою Фонду держмайна, а саме співвласнику чеської компанії, якій АТ «Об'єднана гірничо-хімічна компанія» продавала за заниженими цінами ільменітовий концентрат», – інформує прокуратура.

У НАБУ додали, що крім цього слідство оновило підозри іншим фігурантам справи. Відтак вони додатково підозрюються у легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, на суму понад 95 млн грн.

Нагадаємо, НАБУ і САП заочно повідомили про підозру колишньому голові Фонду держмайна Дмитру Сенниченку у створенні та очолюванні злочинної організації. Окрім нього, запідозрили ще 8 людей. Пізніше йому та іншим фігурантам оновили підозри.

За версією слідства, ексголова Фонду держмайна Дмитро Сенниченко та інші особи здійснили два епізоди злочинної діяльності. Перший – щодо корупції на «Одеському припортовому заводі» (99,56% акцій належить державі). За даними слідства, на початку 2020 року голова ФДМУ домігся обрання «лояльних» членів наглядової ради ОПЗ, які згодом погодили призначення учасника злочинної організації директором заводу. На схемі заводу за період з травня 2020 року по жовтень 2021 року ОПЗ втратило понад 600 млн грн.

Другий епізод стосувався ОГХК. НАБУ і САП встановили, що у жовтні 2020 року організатор ЗО домігся призначення «лояльного» в.о. директора ОГХК. Той, зі свого боку, на виконання вказівок «зверху» впродовж 2020-2021 років від імені держпідприємства умисно уклав чотири контракти про продаж титановмісної сировини (ільменітового концентрату) із підконтрольною раднику голови ФДМУ чеською компанією за заниженими цінами. Цей товар потім перепродали за ринковими цінами. Як встановило слідство, ільменітовий концентрат поставили підприємствам рф та на територію тимчасово окупованого Криму. Це призвело до заподіяння державі збитків у понад 111 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: