Понад 70 людей загинуло внаслідок терактів джихадистів у Малі

Читать на русском
У столиці Малі Бамако джихадисти скоїли ряд терактів та вбили понад 70 людей. Ще понад 200 отримали поранення.
Фото: getty images

У столиці Малі Бамако джихадисти здійснили напади на школу жандармерії та військовий аеропорт. Внаслідок терактів загинули понад 70 осіб, ще понад 200 зазнали поранень.

Про це повідомляє Le Figaro.

У виданні зазначають, що це одна з найбільших атак на співробітників сил безпеки за останні роки у Малі.

Джерело у службі безпеки повідомило про 77 загиблих і 255 поранених. В офіційному конфіденційному підтвердженому документі повідомляється про близько сотні смертей і вказуються імена 81 жертви.

Військова влада досі утримується від оприлюднення точної кількості жертв цієї масштабної операції.

Відповідальність за напад узяла на себе Група підтримки ісламу і мусульман (GSIM). Там повідомили через свої канали зв'язку, що кілька десятків їхніх людей спричинили сотні смертей і поранень у протиборчому таборі, включаючи членів російського угруповання «Вагнер», яке є союзником військового режиму в Бамако.

Нагадаємо, у липні у Республіці Малі на північному заході Африки повстанці північних туарегів заявили, що вбили та поранили десятки солдатів і найманців Вагнера за два дні боїв біля кордону з Алжиром.

Згодом у російській приватній військовій компанії «Вагнер» підтвердили загибель своїх найманців.

Пізніше у ГУР прокоментували знищення загону «вагнерівців» у Малі та заявили, що це ще не кінець. У відповідь на це у Малі заявили про розрив дипломатичних відносин з Україною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: