Зеленський відвідає завод у США, де виготовляють снаряди для України – ЗМI

Читать на русском
У неділю, 22 вересня, президент Володимир Зеленський відвідає завод у Скрентоні, де виготовляють 155-мм артилерійські снаряди для України.
Фото: getty images

Президент України Володимир Зеленський у неділю, 22 вересня, відвідає завод у Пенсільванії, який виробляє одні з найбільш критично необхідних боєприпасів для України.

Про це повідомляє AP.

США планують передати Україні великий пакет озброєння – ЗМIСША планують оголосити про новий пакет зброї для України наступного тижня. За даними ЗМI, його вартість може сягати 375 млн доларів.

Очікується, що президент розпочне тиждень у Сполучених Штатах з візиту на Скрентонський боєприпасний завод, щоб подякувати працівникам за допомогу Україні.

У виданні зазначають, що завод у Скрентоні є одним із небагатьох підприємств у країні, де виготовляють 155-мм артилерійські снаряди. Вони використовуються в системах гаубиць, які буксируються великими гарматами з довгими стволами, які можуть стріляти під різними кутами. Гаубиці можуть вражати цілі на відстані від 24 до 32 кілометрів.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський у вівторок, 24 вересня, виступить на засіданні Ради Безпеки ООН щодо війни з рф. Глава Української держави їде до США з «планом перемоги», який він хоче представити президенту США Джо Байдену.

Також повідомлялось, що Зеленський наступного тижня проведе переговори з американським лідером Джо Байденом та віцепрезиденткою США Камалою Гарріс.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: