Зеленський відреагував на дані WSJ про 80 тис. загиблих українських військових

Читать на русском
Володимир Зеленський, коментуючи дані The Wall Street Journal про 80 тисяч загиблих українських військових, заявив, що підрахунки видання є помилковими.
president.gov.ua

Володимир Зеленський, коментуючи дані The Wall Street Journal про 80 тисяч загиблих українських військових, заявив, що підрахунки видання є помилковими.

Про це президент України повідомив на зустрічі з журналістами 20 вересня, пише низка українських ЗМІ, зокрема РБК-Україна.

Головнокомандувач про втрати рф: утричі більші, ніж в УкраїниГоловнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що втрати росії на фронті втричі перевищують українські, а на деяких напрямках навіть більше.

За його словами, дані про 80 тисяч загиблих українських військових на війні є брехнею і справжня цифра значно менша.

«80 тисяч? Це брехня. Реальна цифра набагато менша ніж та, що була опублікована. Суттєво», – наголосив він.

Нагадаємо, видання Wall Street Journal повідомило, що кількість українців і росіян, убитих або поранених під час повномасштабної війни, досягла приблизно мільйона людей. За їхніми даними, Україна могла втратити 80 тисяч людей убитими та ще 400 тисяч – пораненими.

Секретар парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко вважає, що дані журналістів перебільшені.

Відзначимо, що востаннє втрати України публічно озвучувалися у лютому: тоді Володимир Зеленський заявив про 31 тисячу загиблих військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: