Стало відомо, скільки людей постраждали у Польщі від масштабної повені

Читать на русском
Повені, які охопили південний захід Польщі, поставили під загрозу понад 2 млн людей, загалом станом на 21 вересня відомо про 57 тисяч постраждалих.
www.pap.pl

Повені, які охопили південний захід Польщі, поставили під загрозу понад 2 млн людей, загалом відомо про 57 тисяч постраждалих.

Про це повідомив голова канцелярії прем'єр-міністра Польщі Ян Грабєц.

За його словами, станом на 21 вересня режим стихійного лиха діє на 749 населених пунктах Польщі.

«Тут ми говоримо про стан стихійного лиха, а в наступній категорії – кількість постраждалих від підтоплення, тих, хто реально, попри рятувальні та захисні заходи, зазнав підтоплення. На зараз це 57 тисяч людей», – повідомив Грабєц.

Також стало відомо про 6 544 осіб, яких довелося евакуювати з підтоплених районів. Голова канцелярії додав, що 11 502 будинки – як приватні, так і багатоквартирні – були затоплені або пошкоджені в результаті стихійного лиха. Повені також зачепили 6 033 господарських будівель та 724 громадські об'єкти. Серед них школи, дитячі садки, адміністративні будівлі, а також дороги та мости.

Нагадаємо, шторм викликав найсильніші повені в Європі за останні два десятиліття. Зруйновано будинки, дороги, серед людей є загиблі.

Станом на 17 вересня було відомо, що кількість жертв паводка у Польщі сягнула семи осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: