У росії під час випробувань вибухнула міжконтинентальна ракета «Сармат»

Читать на русском
Під час випробування російська міжконтинентальна ракета РС-28 Сармат вибухнула на полігоні Плесецьк.
Фото з відкритих джерел

Під час випробування російська міжконтинентальна ракета РС-28 «Сармат» вибухнула на полігоні Плесецьк.

Фото наслідків нещодавнього невдалого випробування опублікував OSINT-аналітик MT Anderson.

Як росія вже дев'ять років «озброюється» міжконтинентальною ракетою «Сармат»Росія вже котрий рік обіцяє розпочати серійне постачання армії ракет Сармат і поставити їх на бойове чергування. Докладніше – на інфографіці.

Як зазначають у дописі, ракета вибухнула ще в шахті. Це призвело до утворення великого кратера та руйнування частини полігону. Супутники NOAA-20 та SUOMI NPP також зафіксували пожежу.

Для спостереження за випробуваннями «Сармата» з американської бази на Алясці вилітав американський розвідувальний літак Boeing RC-135S Cobra Ball. Однак він не зафіксував запуску. Тому, на думку експерта, це може пояснюватись тим, що вибух міг статися не безпосередньо під час запуску, а, наприклад, у процесі завантаження палива.

Канал «Військовий інформатор» без посилання на джерело зазначив, що ракета не була споряджена ядерним зарядом.

«Сармат» – це стратегічний ракетний комплекс з важкою міжконтинентальною балістичною ракетою, яка має дальність польоту 18 000 км. Ракета надійшла на озброєння рф у 2023 році, але з того часу всі спроби здійснити випробувальні пуски зазнали невдач. Єдине успішне випробування відбулося 20 квітня 2022 року.

Нагадаємо, ще у червні 2023 року російський диктатор володимир путін заявляв, що ядерні ракети «Сармат» встануть на бойове чергування «найближчим часом».

«Слово і діло» розповідало, як росія «озброюється» міжконтинентальною ракетою «Сармат».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: