Iзраїльська армія знищила сотні установок «Хезболли» у Лівані

Читать на русском
Армія оборони Iзраїлю знищила близько 400 пускових установок терористів Хезболли на півдні Лівану.
Фото: AP

Армія оборони Ізраїлю вдарила по військовим об'єктам Хезболли на півдні Лівану. Солдати уразили приблизно 400 пускових установок терористів.

Про це повідомив речник ЦАХАЛ Даніель Хагарі.

Міністр оборони Ізраїлю заявив про початок «нової фази війни» на тлі масових вибухів у ЛіваніКерівництво Ізраїлю перемістило фокус своєї уваги на північний напрямок, де знаходиться кордон Лівану.

Ізраїльські сили здійснили нову атаку після того, як в суботу їхні винищувачі завдали ударів по приблизно 180 цілям на півдні Лівану, знищивши безліч ракетних установок, готових до ударів по Ізраїлю.

«Сьогодні ми уразили близько 400 пускових установок Хезболли, включаючи тисячі ракетних установок», – повідомляють у ЦАХАЛ.

Також влада ввела нові обмеження для мешканців Хайфи та північних регіонів Ізраїлю, готуючись до можливого масштабного наступу з боку ліванських бойовиків після тривалих обстрілів останніми днями.

Хагарі зазначив, що в суботу з Лівану було випущено близько 100 ракет по північним районам Ізраїлю. Хезболла, у свою чергу, заявила про нанесення ракетного удару по авіабазі ВПС Ізраїлю Рамат-Давид у відповідь на удари по різних частинах Лівану.

На тлі бойових дій прем'єр-міністр Беньямін Нетаньягу в суботу ввечері провів консультації з міністрами та вищими посадовими особами оборонного відомства з питань безпеки.

Нагадаємо, у суботу, 21 вересня, Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) атакувала об'єкти угрупування «Хезболла» в Лівані. При цьому, терористи у відповідь випустили ракети по Ізраїлю.

А раніше Ізраїль вбив одного з командувачів «Хезболли» та інших високопоставлених осіб ліванського руху під час авіаудару по Бейруту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: