ВАКС призначив до розгляду справи про заволодіння зерном структури НААН

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив проведення підготовчого засідання за обвинуваченням двох осіб у заволодінні майном держпідприємства.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду по суті кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього директора державного підприємства «Дослідне господарство «Нектар» Національного наукового центру «Інститут бджільництва імені Прокоповича» Національної академії аграрних наук Миколи Шамра та ексвласника ТОВ «ПАФ Гарант» Курбана Курбанова у заволодінні зерном на 4,4 млн грн.

Таке рішення 19 вересня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити у відкритому судовому засіданні судовий розгляд на підставі обвинувального акту у кримінальному провадженні за обвинуваченням (Курбанова – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 27 ч. 5 ст. 191 КК України, (Шамра – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, на 26 вересня 2024 року о 09:50», – йдеться в рішенні.

Як відомо, антикорупційний суд застосував запобіжний захід до Курбанова у вигляді застави розміром 4,54 млн грн.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру колишньому директору державного дослідного господарства «Нектар» Миколі Шамру та керівнику приватної фірми. За даними слідства, у період з вересня по жовтень 2019 року вказані особи заволоділи врожаєм кукурудзи та соняшнику, який був власністю держпідприємства. Для цього директор держпідприємства приховав реальний об'єм зібраного збіжжя та підписав товарно-транспортні накладні на занижену кількість вражаю.

Таким чином приватне підприємство безоплатно та без законних на те підстав отримало невраховані 850 тон кукурудзи та соняшнику на суму понад 4,4 млн грн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: