Зеленський зустрівся з Макроном: про що говорили

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський та лідер Франції Емманюель Макрон обговорили посилення української ППО та домовилися про оснащення української бригади Францією.
Фото: Офіс Президента

Президент України Володимир Зеленський під час свого візиту до США зустрівся з французьким колегою Емманюелем Макроном. Лідери держав обговорили посилення українських систем ППО та домовилися про оснащення та підготовку української бригади Францією.

Про це повідомляє Офіс президента.

«Кожна наша зустріч із президентом Емманюелем Макроном зміцнює відносини між нашими країнами та дає результати, які допомагають у захисті життя», – зазначив Зеленський.

Український лідер подякував Франції за підтримку членства України в НАТО та ЄС, а також за всю військову допомогу. Крім того, Зеленський детально розповів Макрону про ситуацію на полі бою та потреби українських воїнів.

«Серед головних тем зустрічі – подальше посилення української системи ППО з допомогою Франції та навчання військових. Найближчим часом країна підготує та повністю оснастить українську бригаду», – йдеться у повідомленні Офісу президента.

Крім того, президенти обговорили результати нещодавніх тематичних конференцій на основі окремих пунктів Формули миру та підготовку до зустрічі щодо ядерної безпеки, оскільки Франція є лідеркою відповідної робочої групи. Також йшлося про підготовку другого Саміту миру, який незабаром планує провести Україна.

Нагадаємо, також сьогодні Зеленський зустрівся з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом. Лідери країн обговорили посилення торгівельно-економічної співпраці та відбудови України.

Також під час виступу в ООН Зеленський заявив про те, що путін хоче від'єднати наші ядерні реактори від енергопостачання. За даними української розвідки, таким чином рф «готується» до зими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: