ВАКС заарештував заступницю прокурора Запорізької області

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу до підозрюваного прокурора.
фото: zap.gp.gov.ua

Вищий антикорупційний суд узяв під варту заступницю прокурора Запорізької області Наталю Максименко з альтернативою 8 млн грн застави. НАБУ і САП підозрюють її в одержанні 40 тисяч доларів неправомірної вигоди.

Таке рішення 25 вересня ухвалила слідча суддя ВАКС Леся Федорак, повідомляють співрозмовники «Слово і діло» та підтверджують прес-служби органів.

«25 вересня 2024 року слідчий суддя ВАКС підтримав позицію прокурора САП та застосував запобіжний захід до заступника керівника Запорізької обласної прокуратури, яку викрили на одержанні 40 тис. доларів США неправомірної вигоди. Суд задовольнив клопотання детективів НАБУ, погоджене прокурором САП, та застосував до підозрюваної запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 8 млн грн застави», – інформує САП.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили на «гарячому» заступницю прокурора Запорізької області. Пізніше їй повідомили про підозру в одержанні $40 тис. неправомірної вигоди. За версією слідства, заступник керівника обласної прокуратури висловила прохання надати неправомірну вигоду та фактично отримала неправомірну вигоду у розмірі $40 тис. за вирішення питання щодо зміни підслідності у кримінальному провадженні, забезпечення скасування арешту майна особи та не притягнення до кримінальної відповідальності за іншими статтями щодо яких здійснюється досудове розслідування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: