Ізраїль та «Хезболлу» закликали до тритижневого перемир'я

Читать на русском
США разом із європейськими та арабськими союзниками закликали Ізраїль та Хезболлу до припинення вогню.
Reuters

США та деякі європейські та арабські союзники закликали Ізраїль та ліванське угруповання «Хезболла» укласти тритижневе перемир'я, щоб не допустити виникнення регіональної війни.

Про це повідомляє The New York Times.

Міністр оборони Ізраїлю заявив про початок «нової фази війни» на тлі масових вибухів у ЛіваніКерівництво Ізраїлю перемістило фокус своєї уваги на північний напрямок, де знаходиться кордон Лівану.

«Настав час для врегулювання на кордоні Ізраїлю та Лівану, яке забезпечить безпеку та захист, щоб цивільні особи могли повернутися до своїх будинків. Обстріли з 7 жовтня, і особливо за останні два тижні, загрожують значно масштабнішим конфліктом та заподіянням шкоди цивільним особам», – йдеться у спільній заяві президентів США та Франції.

За словами офіційних осіб, є ознаки того, що Ізраїль та Ліван підтримують переговори, які можуть призвести до припинення вогню.

Пропозицію підтримали Австралія, Канада, Європейський Союз, Франція, Німеччина, Італія, Японія, Саудівська Аравія, ОАЕ та Катар. У заяві вони закликали до «негайного 21-денного припинення вогню на лівано-ізраїльському кордоні», щоб забезпечити простір для подальших переговорів.

Прем'єр-міністр Лівану Наджиб Мікаті висловив сподівання на якнайшвидше досягнення угоди про припинення вогню.

Нагадаємо, 17 вересня у різних частинах Лівану одночасно вибухнули пейджери у членів руху «Хезболла». Наступного дня почали вибухати портативні рації.

ЗМІ з посиланням на джерела у розвідці повідомляють, що операцію підготував Ізраїль. Президент Іцхак Герцог заперечує причетність своєї країни до цих інцидентів.

Крім того, Ізраїль завдав ряд ударів по об'єктах «Хезболли» в Лівані.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: