У Нідерландах зняли з озброєння винищувачі F-16, їх передадуть Україні

Читать на русском
У Нідерландах зняли з озброєння останні винищувачі F-16. Найближчим часом їх планують передати Україні.
Фото: wikipedia.org

У Нідерландах зняли з озброєння винищувачі F-16. У п'ятницю, 27 вересня, в країні провели церемонію прощання зі своїми останніми F-16. Літаки пролетіли над містами Нідерландів. Згодом їх передадуть Україні.

Про це повідомляє Міністерство оборони Нідерландів.

F-16 для України: чим відрізняються винищувачі, які постачають Бельгія, Данія, Норвегія і НідерландиДо України почали надходити F-16. У матеріалі наведено ключові відмінності винищувачів, які передадуть Бельгія, Данія, Норвегія та Нідерланди.

Зазначають, що останній винищувач F-16 було знято з військового обліку ще 27 серпня. Останній політ F-16 відбувся над містами Нідерландів у п'ятницю, 27 вересня.

Винищувачі виведено з експлуатації і їх планують замінити на нові F-35. У міністерстві також зазначили, що F-16 перебували на озброєнні Повітряних сил Нідерландів протягом 45 років.

«Епоха F-16 закінчилася для ВПС, але не для F-16. З тих пристроїв, які не були продані чи списані роками, 14 із обіцяних 18 зараз знаходяться в Румунії. Тут готують пілотів-винищувачів, не лише румунських, а й українських . А Нідерланди дарують Україні останні F-16 для боротьби з росіянами», – підсумували у Нідерландах.

Нагадаємо, нещодавно група українських пілотів розпочала підготовку на винищувачах F-16 у Румунії.

Також повідомлялось, що скоро уряд Данії має намір передати Збройним силам України нову партію американських винищувачів F-16.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: