США запровадили нові санкції проти росії

Читать на русском
У США ввели санкції проти російських віртуальних платформ PM2BTC, Cryptex та причетних до них осіб.
Фото: getty images

США ввели санкції проти російських віртуальних фінансових платформ PM2BTC, Cryptex та окремих громадян рф за участь у кіберзлочинах і відмиванні грошей.

Про це йдеться на сайті Міністерства фінансів США.

Мережа боротьби з фінансовими злочинами (FinCEN) оголосила про санкції проти обмінника віртуальної валюти PM2BTC, який використовувався для відмивання грошей у росії.

Крім того, офіс контролю за іноземними активами (OFAC) ввів санкції проти Сергія Іванова, російського громадянина, який відіграє ключову роль у процесах відмивання грошей, а також проти криптовалютної біржі Cryptex, зареєстрованої в Сент-Вінсенті та Гренадинах.

«Міністерство фінансів США вживає заходів у рамках скоординованих міжнародних зусиль для припинення роботи російських кіберзлочинних сервісів», – йдеться в повідомленні.

Державний департамент США також оголосив винагороду до 10 мільйонів доларів за інформацію, яка допоможе в арешті або засудженні Сергія Іванова.

Нагадаємо, нещодавно Сполучені Штати запровадили нові санкції проти низки фізичних та юридичних осіб росії та КНДР за незаконні фінасові схеми між країнами.

Також раніше США запровадили нові санкції проти російської медіагрупи «Россия сегодня» та її генерального директора – пропагандиста Дмитра Кисельова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: