США запровадили санкції проти Ірану через передачу росії балістичних ракет

Читать на русском
Сполучені Штати ввели санкції проти низки фізичних осіб та компаній у відповідь на постачання росії іранських балістичних ракет.
Фото: Reuters

Сполучені Штати ввели санкції проти низки фізичних осіб та компаній у відповідь на постачання росії іранських балістичних ракет.

Про це повідомило міністерство фінансів США.

Що відомо про балістичні ракети, які Іран може передати росіїХарактеристики іранських балістичних ракет Ababil та Fath-360, які може отримати росія – на інфографіці.

Обмеження торкнулися десяти фізичних та шести юридичних осіб в Ірані та росії. Зокрема, санкції запровадили проти тих посадовців Корпусу вартових ісламської революції та іранського Міноборони, які причетні до передачі балістичних ракет та підготовки російських військових кадрів.

Крім того, під санкції потрапила флагманська іранська авіакомпанія Iran Air та 9 суден, які використовувалися для постачання «компонентів та систем зброї».

«Іран вирішив посилити свою участь у незаконній війні росії, тому Сполучені Штати разом із нашими партнерами продовжать підтримувати Україну», – зауважив заступник міністра фінансів США Уоллі Адеємо.

Нагадаємо, раніше в Євросоюзі заявили, що отримали достовірну інформацію про передачу Росії балістичних ракет від Ірану. Надання військової допомоги Кремлю підтвердив і держсекретар США Ентоні Блінкен.

Міністерство закордонних справ України викликало тимчасового повіреного Ірану та у «жорсткій формі» попередило його про наслідки передачі ракет.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: