Апеляція залишила з підозрою фігуранта справи про земельну схему на Київщині

Читать на русском
Апеляційна інстанція не побачила підстав для задоволення скарги сторони захисту на процесуальну дію.
фото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила з підозрою депутата Борщагівської сільської ради Бучанського району Київської області Олега Швидкого. НАБУ і САП вважають його причетним до справи про заволодіння понад 1200 га землі у Пущі-Водиці та Фастові на Київщині.

Таке рішення 23 вересня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд відмовився скасувати підозру Швидкому. Його захисник подав апеляційну скаргу на це рішення.

«Апеляційні скарги захисника залишити без задоволення, ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 12 червня 2024 року та ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 30 липня 2024 року залишити без змін», – ідеться в рішенні.

Як відомо, ВАКС відправив під нічний домашній арешт депутата Швидкого. На Швидкого також поклали наступні обов'язки: прибувати за першим викликом; не відлучатись за межі Київської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування із підозрюваними у цьому кримінальному провадженні та свідками, а також здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру п'ятьом особам, серед яких голова Держрезерву Дмитро Бабак. За версією слідства, у 2018-2019 роках ці особи заволоділи майже 920 га державної землі у Фастові Київської області та близько 284 га ДП «Пуща-Водиця» поблизу міста Києва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: