Мінцифри створило застосунок uResidency: кому він знадобиться

Читать на русском
В Україні з'явиться електронне резидентство. Громадяни інших країн зможуть реєструвати ФОП і не тільки.
скріншот з відео

Мінцифри створило застосунок uResidency, який стане в нагоді іноземцям. Програма електронного резидентства дозволить громадянам інших країн реєструвати свої ФОП.

Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у п'ятницю, 27 вересня.

Стало відомо, скільки пропозицій одружитися зареєстрували у «Дії» за три дніУ застосунку Дія всього за три дні було зроблено 416 133 пропозицій створити сім'ю. Понад 1200 пар подали заяву про шлюб.

«Ми створили найкращі умови для українських підприємців — реєстрація ФОП найшвидша у світі, сплата податків у кілька кліків, додаткові послуги для бізнесу доступні онлайн. Зараз готові масштабувати цей досвід і на іноземців, адже стати е-резидентом в Україні простіше й вигідніше, ніж відкрити бізнес будь-де у світі, податкова ставка всього 5%», – написав Федоров.

Для того, щоб стати е-резидентом, необхідно заповнити заявку у застосунку або на порталі uResidency – це займає 5-10 хвилин.

Потім її перевірять, і резидент отримає КЕП у консульстві, без візиту до України. Далі відкриває ФОП онлайн – і всі подальші взаємодії відбуватимуться автоматично.

За словами міністра, звітність буде повністю автоматизовано. Банк сам вирахує податки, подасть декларацію. Жодних витрат на бухгалтера або юриста не буде, система виконує всю роботу, а резидент просто займається власною справою, зазначив Федоров.

Він додав, що перші е-резиденти вже відкрили рахунки в банках та були задоволені результатом.

Нагадаємо, нещодавно Федоров анонсував «велику кількість» нових послуг для українців за кордоном. Також він розповів, скільки працівників уже забронювали від мобілізації через Дію.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: