США згортають військову місію у боротьбі з ІДІЛ в Іраку

Читать на русском
Протягом 12 місяців, до вересня 2025 року, США має згорнути військову місію в Іраку, яка була направлена на боротьбу з ІДІЛ.
Фото EPA

Протягом 12 місяців, до вересня 2025 року, США має згорнути військову місію в Іраку.

Про це йдеться у спільній заяві обох країн.

Найкривавіші теракти, скоєні угрупованням ІДІЛТеракт у російському Crocus City Hall став одним із найкривавіших нападів, скоєних ІДІЛ. Більше – на інфографіці.

Відомо, що завершити військову місію планують протягом наступних 12 місяців, тобто не пізніше вересня 2025 року. Відтак відбудеться перехід до двостороннього партнерства у сфері безпеки, щоб підтримувати іракські сили у тиску на ІДІЛ. Крім цього, Коаліція до 2016 року діятиме у Сирії, щоб запобігти поверненню терористичної загрози з північного сходу країни.

Згортання місії відбудеться відповідно до Конституції і законів Іраку. У США додали, що практичні кроки з виконання цих зобов'язань вже розпочалися.

«Цей історичний перехід знаменує собою десятиріччя з часу формування військової місії Коаліції в Іраку, і Ірак продовжує взаємодіяти зі Сполученими Штатами та іншими членами коаліції з метою встановлення двосторонніх відносин у сфері безпеки, де це доцільно», – додають у документі.

Відзначимо, що місія в Іраку діє ще від 2014 року.

Нагадаємо, 14 вересня стало відомо, що американські військові спільно з іракськими колегами провели рейд у Західному Іраку, в ході якої були ліквідовані, зокрема, четверо лідерів терористичного угруповання «Ісламська держава».

Також повідомляли, що у серпні 2023 року Сполучені Штати в результаті успішної контртерористичної операції ліквідували нового лідера терористичної організації Аль-Каїда.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: