У столиці Непалу повінь забрала життя щонайменше 66 людей

Читать на русском
У столиці Непалу Катманду внаслідок повеней загинули щонайменше 66 осіб. Число загиблих та постраждалих може збільшитися.
Фото: AP

У столиці Непалу Катманду внаслідок повеней загинули щонайменше 66 осіб.

Про це пише Sky News.

Повінь у Непалі забрала життя щонайменше 66 людей. Переповнені водою річки затопили будинки, змушуючи мешканців шукати притулку.

Чиновники попередили, що кількість загиблих може зрости. Ще близько 69 осіб вважаються зниклими безвісти.

За даними поліції, у столиці також було поранено щонайменше 17 людей, а 1053 вдалося врятувати. Рятувальники використовували вертольоти та човни, щоб врятувати людей з дахів або височини, оскільки в деяких районах Катманду за минулу добу випало до 322,2 мм дощу.

За словами місцевого синоптика, дощі можуть тривати до неділі, і він сказав, що система низького тиску над частинами Індії спричинила цьогорічні тривалі дощі.

Міністр внутрішніх справ Рамеш Лекхак сказав, що є повідомлення про пошкодження в інших частинах країни, і офіційні особи все ще збирають інформацію.

«Пріоритетом уряду зараз є порятунок людей і допомога тим, хто постраждав», - зазначив міністр.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що щонайменше 40 осіб загинули внаслідок урагану Хелен в США. Шторм уже поширився на 4 штати.

Також відомо, що у Центральній та Східній Європі внаслідок шторму «Борис» та спричинених ним повеней загинули щонайменше 24 особи.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: