Республіканці розкритикували Трампа через нещодавні образи Гарріс – NYT

Читать на русском
Колишній президент Дональд Трамп на мітингу у Вісконсині назвав свою опонентку Камалу Гарріс психічно та розумово неповноцінною.
Фото: GettyImages

Дональд Трамп нещодавно спричинив хвилю обурення серед своїх колег республіканців після того, як на мітингу у Вісконсині назвав віцепрезидентку Камалу Гарріс «психічно неповноцінною».

Про це повідомляє The New York Times.

Президентські вибори в США: що Трамп та Гарріс обіцяють американцямДо президентських виборів у США менше двох місяців. На інфографіці – що Дональд Трамп та Камала Гарріс обіцяють американцям.

Обурення серед республіканців було викликане серією принизливих висловлювань колишнього президента Дональда Трампа, в яких він називав віцепрезидентку Камалу Гарріс «розумово та психічно неповноцінною».

Трампа одразу ж розкритикували кілька його колег по партії та посадовців. Наприклад, сенатор Ліндсі Грем (республіканець із Південної Кароліни) в інтерв'ю CNN заявив, що замість таких заяв краще було б зосередитися на тому, що політика Гарріс шкодить країні.

Колишній губернатор Меріленду Ларрі Хоган, який є противником Трампа і балотується в Сенат, назвав ці слова образливими як для Гарріс, так і для людей з реальними психічними розладами.

«Кожного разу, коли він так говорить, це більше характеризує його самого, ніж інших», – заявив демократ, губернатор Іллінойсу Джей Пріцкер.

Одною із найбільш критичних заяв щодо Трампа стала заява Аси Гатчінсона, колишнього губернатора Арканзасу. Він неодноразово засуджував поведінку Трампа, вважаючи, що такі особисті напади шкодять репутації партії та відштовхують поміркованих виборців. Гатчінсон наголосив, що республіканці повинні більше уваги приділяти реальним проблемам, таким як економіка, а не опускатися до особистих образ.

У виданні зазначили, що такі висловлювання викликали широкий резонанс, оскільки вони знову підкреслюють схильність Трампа до особистих нападів на своїх опонентів.

Президентські вибори у США пройдуть майже через місяць – 5 листопада 2024 року.

Нагадаємо, нещодавно колишній президент Дональд Трамп відмовився від другого раунду дебатів з віцепрезиденткою Камалою Гарріс. Республіканець стверджує, що проводити нові дебати вже «занадто пізно».

Згодом стало відомо, що кандидати у президенти США розглядають можливість окремих інтерв'ю у програмі «60 хвилин» на каналі CBS News.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: