На Дуду подали до суду через невдале висловлювання про поляків

Читать на русском
Громадська організація Центр моніторингу расистської та ксенофобської поведінки подала в суд на президента Польщі Анджея Дуду.
East News

Громадська організація «Центр моніторингу расистської та ксенофобської поведінки» подала в суд на президента Польщі Анджея Дуду.

Про це йдеться у заяві громадської організації.

У неділю, 29 вересня, стало відомо, що ГО «Центр моніторингу расистської та ксенофобської поведінки» подала в суд на Анджея Дуду. Підставою для заяви стали слова президента, які він озвучив в етері програми «Гість новин» іще 20 вересня 2023 року. Тоді Дуда нібито назвав «свинями» поляків, які дивилися фільм Аґнешки Голланд «Зелений кордон».

Відомо, що в етері Дуда заявив, що фільм «Зелений кордон» сильно очорнює польських офіцерів.

«Мене не дивує, що офіцери Прикордонної служби, які бачили фільм, використовували гасло, знайоме нам з часів нацистської окупації, коли в наших кінотеатрах показували нацистські пропагандистські фільми: «У кінотеатрі сидять тільки свині», – сказав тоді польський президент.

Пізніше він пояснив, що ці слова були не його заявою, а цитатою.

Варшавський окружний призначив дату першого засідання у судовому процесі проти Дуди, на 24 жовтня 2025 року.

Нагадаємо, президент Польщі Дуда назвав самопроголошеного керівника Білорусі Олександра Лукашенка «лялькою путіна» та заявив, що Мінськ бере участь у війні проти України на боці рф.

До слова, нещодавно Дуда заявив про необхідність негайно втрутитися у разі атак рф на українські АЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: