Дуда заявив про необхідність негайно втрутитися у разі атак рф на українські АЕС

Читать на русском
У разі атак на українські АЕС, Польща повинна буде негайно втрутитися і викликати експертів, заявив Дуда.
фото: one.ua

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що небезпека завдання ударів росією по Рівненській чи Хмельницькій АЕС існує і це потрібно брати до уваги. При цьому, в разі потреби необхідно негайно реагувати.

Про це повідомляє РАР, цитуючи польського президента.

Згідно з його словами, росія вже атакувала Запорізьку АЕС і непрацюючу Чорнобильську АЕС. Однак це, на щастя, не призвело до ядерної катастрофи.

«Є небезпека атаки на інші електростанції чи то Рівне, чи Хмельницький, і ми повинні це враховувати. Якщо будуть атаки, то треба буде негайно втрутитися, викликати фахівців»,- наголосив Дуда.

Нагадаємо, на засіданні Ради безпеки ООН Зеленський заявив, що російські окупанти цієї осені можуть атакувати три українські атомні електростанції.

Як відомо, українська розвідка дізналася, що російський диктатор путін планує від'єднати ядерні реактори в Україні від будь-яких систем енергопостачання. Таким чином рф «готується» до зими.

До цього президент України повідомляв, що росія використовує китайські супутники для знімків українських АЕС, можливо, для ударів по них.

Глава МЗС Андрій Сибіга також заявляв, що Кремль готує атаки на критичні об'єкти ядерної енергетики України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: