Росія вночі ймовірно намагалася зімітувати атаку на АЕС – Енергоатом

Читать на русском
Російський шахед під час нічної атаки вкотре пролетів поряд із майданчиком Хмельницької АЕС.
Колаж 24 каналу

Російський ударний дрон вкотре пролетів поряд з майданчиком Хмельницької АЕС. Окупанти могли спробувати створити видимість атаки на атомну станцію.

Про це йдеться у заяві Енергоатома в понеділок, 23 вересня у Telegram.

Кремль готує атаки по критичних обʼєктах ядерної енергетики України – СибігаМіністр закордонних справ Андрій Сибіга заявив, що рф планує атакувати критичні об'єкти ядерної енергетики України перед зимою.

«Вночі 22 вересня було зафіксовано ще один проліт ударного безпілотного апарату поряд із промисловим майданчиком Хмельницької АЕС. Траєкторія польоту вказує на те, що росія ймовірно намагалася зімітувати атаку безпосередньо на АЕС шляхом різкого відхилення від початкової траєкторії в бік станції, наближення до майданчика, а потім розвороту та повернення на вихідну траєкторію», – сказано в повідомленні.

У компанії нагадали, що це не перший випадок, коли росія наражає на небезпеку українські атомні об'єкти,.

«Росіяни підвищують ставку, систематично створюючи напругу на атомних об'єктах. Цей терор має зупинитися, адже наслідки можуть бути фатальними», – заявив голова Енергоатому Петро Котін.

Нагадаємо, в Енергоатомі нещодавно повідомляли, що біля українських АЕС пролетіло понад 100 дронів і ракет меншее ніж за місяць. А в серпні під час масштабної атаки рф в Україні відключалися від мережі 4 атомні блоки АЕС.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: