Кремль готує атаки по критичних обʼєктах ядерної енергетики України – Сибіга

Читать на русском
Росіяни планують атакувати критичні об'єкти ядерної енергетики України перед зимою. Це створює ризик глобального ядерного інциденту.
cbn.com.ua

Росіяни планують атакувати критичні об'єкти ядерної енергетики України перед зимою. Це створює ризик глобального ядерного інциденту.

Про це повідомив міністр закордонних справ Андрій Сибіга в Telegram.

За даними української розвідки, росія готує удари по критичних обʼєктах ядерної енергетики України напередодні зими. За словами Сибіги, йдеться про відкриті розподільчі пристрої АЕС та підстанції передачі, які є критичними для безпечної роботи атомної енергетики.

Варто наголосити, що ураження цих об’єктів створює високий ризик ядерного інциденту. Українські спецслужби вже передали цю інформацію партнерам.

«Поінформовано також МАГАТЕ. Росія – єдина країна, що захопила атомну станцію в Європі, шантажуючи світ. Українська Формула миру містить пункт про забезпечення радіаційної і ядерної безпеки. Ми закликаємо всі міжнародні організації і держави, які поважають Статут ООН, запобігти сценарію країни-терориста», – додав Сибіга.

Нагадаємо, 13 вересня повідомляли, що протягом кількох тижнів неподалік українських АЕС було зафіксовано рух понад десятків ударних БПЛА та крилатих ракет росіян.

Зокрема, в ніч на 12 вересня під час атаки рф «шахед» пролетів біля Хмельницької АЕС, його пізніше збили сили ППО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: