Біля українських АЕС пролетіло понад 100 дронів і ракет менше ніж за місяць – Енергоатом

Читать на русском
Під час атак росії зафіксовано рух понад 70 безпілотних літальних апаратів та понад 30 крилатих ракет.
фото Енергоатом

За останні кілька тижнів неподалік українських АЕС зафіксовано рух понад десятків ударних БПЛА та крилатих ракет росіян.

Про це повідомила пресслужба Енергоатому.

Під час масштабної атаки рф в Україні відключалися від мережі 4 атомні блоки АЕСПід час наймасштабнішої ракетної атаки росії в понеділок в Україні відключалися від мережі 4 атомні блоки – три на Рівненській АЕС і один на Південноукраїнській.

Так, поряд з АЕС пролетіли понад 70 «шахедів» і понад 30 крилатих ракет росії.

«Такі дії рф становлять безпрецедентну загрозу не лише для України, а й для всього континенту. До цього жодна держава у світі не створювала таких загроз атомним об'єктам», – сказано у повідомленні.

В Енергоатомі зазначили, що про кожен такий факт повідомляють відповідні установи, щоб МЗС України могло направити ноту протесту до МАГАТЕ.

«Очікуємо жорсткої реакції і засудження дій російського агресора. Міжнародна спільнота має змусити рф припинити створювати загрози атомним станціям України», – підкреслив голова НАЕК Петро Котін.

Нагадаємо, в ніч на 12 вересня під час атаки рф «шахед» пролетів біля Хмельницької АЕС, його пізніше збили сили ППО.

Загалом від початку повномасштабного вторгнення росія завдала понад тисячу ударів по об'єктах енергетичної інфраструктури України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: