По деяких об'єктах били більше 40 разів: стало відомо, скільки ударів по енергосистемі завдала рф

Читать на русском
З початку повномасштабного вторгнення росія завдала понад тисячу ударів по об'єктах енергетичної інфраструктури України.
Ілюстративне фото / ДСНС

З початку повномасштабного вторгнення росія завдала понад тисячу ударів по об'єктах енергетичної інфраструктури України.

Про це розповів заступник генерального прокурора Олексій Хоменко, його цитує портал УНН.

Готуємося до зимових відключень світла: як змінювалася вартість популярних зарядних станційЯк змінювалися ціни на зарядні станції EcoFlow River 2, River 2 Max, River Pro, Delta 2, Delta Pro – на інфографіці.

Під ударом опинилися понад 200 елементів енергоінфраструктури. При цьому по деяких об'єктах окупанти завдали більш як 40 ударів.

«Жоден регіон України не уникнув нападу на енергетичну структуру. Є деякі енергетичні об'єкти, удари по яких завдавалися понад 40 разів. По більш як десятках об'єктів удари застосовувалися десятки разів», – сказав Хоменко.

Він додав, що через російські атаки енергетична система України зазнала збитків більш ніж на 1 мільярд доларів.

Нагадаємо, нещодавно у Міненерго відповіли, чи встигнуть підготувати енергосистему до зими. Там також розповідали, які області найскладніше підготувати до опалювального сезону.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що країна-агресор вже розпочала підготовку до нових ракетних та дронових атак на українську енергетику. Пізніше він уточнив, що держава готується до можливих атак росії, захищаючи енергооб'єкти першим і другим рівнем захисту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: