Швейцарія підтримала «мирний план» Китаю та Бразилії, у МЗС відреагували

Читать на русском
Швейцарія вирішила підтримати мирний план Китаю та Бразилії. У МЗС України висловили своє розчарування.
ipress.ua

Швейцарія вирішила підтримати «мирний план» Китаю та Бразилії. У МЗС України висловили своє розчарування.

Відомо, що про підтримку «мирного китайсько-бразильського «мирного плану» заявив речник Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії Ніколя Бідо.

Удавані миротворці: у чому суть ініціатив щодо припинення війни в Україні, запропонованих за кордономУ чому полягає суть мирних планів, які для припинення війни в Україні пропонували Китай, Індонезія, Ватикан та інші держави.

Він зазначив, що пропозиція нібито пропонує альтернативу войовничим промовам, які мали змогу почути цього тижня в ООН від українців та росіян.

Відзначимо, що Швейцарія була єдиною країною Заходу, яку запросили на установчу зустріч «Друзів миру» на чолі з Китаєм та Бразилією.

У МЗС України уже відреагували на таку заяву, відзначивши, що розчаровані таким рішенням. У відомстві заявили, що немає потреби у створенні додаткових форматів та платформ для обговорення шляхів досягнення миру для України.

«Формула миру надає повний інструментарій та відповідні майданчики для обговорення всіх ідей, консолідації різних бачень та концепцій», – наголосили у МЗС.

При цьому у дописі додають, що всі ідеї, дискусії та плани щодо відновлення миру для України мають базуватися на двох принципах:

  • нічого про Україну без України,
  • базування на Статуті ООН та повага до суверенітету й територіальної цілісності України в межах міжнародно визнаних кордонів.

«Ті ініціативи, які не визнають факту неспровокованої збройної агресії Росії проти України, прирівнюють жертву та агресора, пропонують деескалацію за рахунок суверенітету та територій України, не можуть бути підтримані Україною», – пояснює відомство.

Відтак Україна закликала Швейцарію уникати участі в нібито мирних ініціативах. Адже вони можуть лише ускладнити процес досягнення сталого миру.

Нагадаємо, 27 вересня стало відомо, що Китай, Бразилія та інші країни-однодумці Глобального Півдня хочуть створити платформу «Друзі миру», щоб просувати свій «мирний план» по Україні.

Раніше президент Володимир Зеленський назвав деструктивним «мирний план» Китаю та Бразилії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: