У США кількість жертв урагану «Хелен» перевищила 60 осіб

Читать на русском
У штаті Південна Кароліна загинули щонайменше 25 людей. Також повідомлялося про смертельні випадки у результаті негоди у Флориді, Джорджії, Північній Кароліні та Вірджинії.
Reuters

У Сполучених Штатах внаслідок потужного урагану «Хелен» загинули щонайменше 64 особи, при цьому тисячі людей залишилися без електроенергії.

Про це повідомляє Associated Press.

Як зазначається, у штаті Південна Кароліна загинули щонайменше 25 людей. Цей ураган став найсмертоноснішим тропічним циклоном для цього штату із 1989 року. Також повідомлялося про смертельні випадки у результаті негоди у Флориді, Джорджії, Північній Кароліні та Вірджинії.

При цьому, у Флориді загинули 11 людей, дев’ятеро з яких потонули у своїх будинках на узбережжі Мексиканської затоки в окрузі Пінеллас.

Видання нагадує, що ураган «Хелен» розпочався у штаті Флорида 26 вересня, і далі вирував у Джорджії, де призвів до руйнування будинків та засмічення уламками шосе. Пізніше ураган пройшов через Південну і Північну Кароліну та Теннессі, де внаслідок дощів ріки і струмки вийшли із берегів, а дамби були перевантажені.

У Флориді сталися масові відключення електроенергії, там відновили світло у понад 1,9 млн будинків і підприємств. Ще сотні тисяч людей залишаються знеструмленими у Флориді та Джорджії.

Нагадаємо, станом на 16 вересня кількість загиблих від проливних дощів і повеней у центральній та східній Європі зросла до щонайменше 17 людей.

Також станом на ранок неділі, 29 вересня, внаслідок великих повеней і зсувів по всьому Непалу загинуло щонайменше 100 осіб.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: