ВАКС закрив справу стосовно ексдиректора ДП «Чернігівнафтогазгеологія»

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання прокурора САП про закриття частини справу колишнього очільника держпідприємства.
фото: cheline.com.ua

Вищий антикорупційний суд закрив справу про завдання 2,19 млн грн збитків дочірньому підприємству НАК «Надра України» «Чернігівнафтогазгеологія» в частині обвинувачення колишнього директора «Чернігівнафтогазгеології» Григорія Булави у зв'язку з його смертю.

Таке рішення 10 вересня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Прокурор САП і вдова Булави просили закрити справу стосовно нього у зв'язку зі смертю. ВАКС прохання задовольнив.

«Клопотання прокурора САП та заяву (вдови обвинуваченого – ред.) про закриття кримінального провадження, у зв'язку зі смертю обвинуваченого (Булави – ред.) та скасування заходів забезпечення кримінального провадження – задовольнити. Кримінальне провадження за обвинуваченням (Булави – ред.) у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України - закрити на підставі п. 5 ч. 1 ст. 284 КПК України, у зв'язку з його смертю», – йдеться в рішенні.

Як відомо, у цій справі НАБУ і САП обвинувачують колишнього директора «Чернігівнафтогазгеології» Григорія Булаву; головного інженера підприємства Андрія Хом'яка; ексдиректора виробничої бази «Левадник» Юлії Соломки, колишнього заступника директора цієї фірми Вадима Ликова, а також п'ятьох працівників Прилуцької нафтогазорозвідувальної експедиції «Чернігівнафтогазгеології»: Геннадія Ушенка; Ігоря Федоренка; Миколу Івасенка; Володимира Юрченка та Ольгу Лісову.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, «Чернігівнафтогазгеологія» в липні 2016 року передало в оренду 248 бурильних труб вартістю майже 2,2 млн грн приватній компанії, яка одразу надала їх у суборенду іншій, пов'язаній із нею, структурі. Остання мала повернути це обладнання у вересні 2016 року, але фактично цього не зробила. Хоча за паперами виглядало так, що бурильні труби ніби повернуто.

Надалі, на думку слідства, аби приховати факт відсутності цих труб, працівники Прилуцької нафтогазорозвідувальної експедиції «Чернігівнафтогазгеології» склали підроблені документи про відбракування та переведення бурильного обладнання у брухт чорних металів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: