У Мін'юсті відповіли, чи покарають українців за примусове отримання паспорта рф на ТОТ

Читать на русском
Українці за складних та небезпечних умов проживання в окупації змушені взяти російське громадянство і в Мін'юсті це розуміють.
Фото Слово і діло

Громадяни України, які отримали на тимчасово окупованих територіях російський паспорт примусово, не нестимуть за це відповідальності.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства юстиції України у понеділок, 30 вересня.

Насильницька паспортизація рф: окупанти на Запоріжжі погрожують фермерамОкупанти погрожують вилучити сільгосптехніку у місцевих фермерів, які не отримали російських документів.

У відомстві нагадали, що росія продовжує зухвало порушувати всі норми міжнародного права. Одним із прикладів може бути примусова паспортизація на ТОТ України.

У Мін'юсті заявили, що особи, які вчинили суспільно небезпечне діяння з метою уникнення жорстокого поводження, не підлягатимуть відповідальності. Стаття 40 Кримінального кодексу України, за умови наявності доказів застосування психічного примусу, забезпечує їм повний правовий захист у судовому порядку.

Наголошується, що на ТОТ наявність українського паспорта розцінюється як акт протесту. І тому за надскладних умов проживання в окупації місцеві мешканці змушені взяти російське громадянство.

У Мін'юсті додали, що такі документи не мають жодної юридичної сили та не визнаються ніде, крім окупованих територій.

Нагадаємо, росіяни вигадали новий спосіб паспортизації на окупованих територіях. У МЗС України висловлювали про паспортизацію українських дітей у росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: