Ізраїль може вже цього тижня розпочати масштабну наземну операцію у Лівані – WSJ

Читать на русском
Ізраїль може цього тижня розпочати наземну операцію у Лівані. Наразі ізраїльські підрозділи проводять невеликі рейди на півдні країни для збору розвідданих.
aljazeera.com

Ізраїльські спецпідрозділи проводять невеликі цільові рейди на південь Лівану, збираючи розвіддані перед можливою масштабною наземною операцією, яка може розпочатися вже цього тижня.

Про це з посиланням на джерела пише The Wall Street Journal.

Міністр оборони Ізраїлю заявив про початок «нової фази війни» на тлі масових вибухів у ЛіваніКерівництво Ізраїлю перемістило фокус своєї уваги на північний напрямок, де знаходиться кордон Лівану.

За словами джерел видання, рейди, які включають проникнення в тунелі «Хезболли», розташовані вздовж кордону, відбувалися нещодавно, а також протягом останніх місяців. Це може бути частиною більш масштабних зусиль Ізраїлю щодо ослаблення можливостей угруповання.

Колишній високопоставлений ізраїльський військовий чиновник Амір Авіві вважає, що наземна операція Ізраїлю є неминучою і рейди є частиною підготовки: «Армія оборони Ізраїлю провела велику підготовку до наземного вторгнення. Загалом це завжди включає спеціальні операції. Це частина процесу».

Наземна операція може відбутися після двох тижнів складних розвідувальних операцій, цілеспрямованих вбивств і масованих бомбардувань, спрямованих на руйнування командування та управління «Хезболли». Ізраїль, за словами військових, завдав авіаударів по більш ніж двох тисячах цілей минулого тижня.

Крім того, 27 вересня під час удару по Бейруту Ізраїль ліквідував лідера «Хезболли» Хасана Насраллу. В угрупованні підтвердили його загибель та обіцяли продовжити боротьбу з Ізраїлем.

Нагадаємо, що представники пдміністрації президента США Джо Байдена рекомендували Ізраїлю утриматися від проведення наземної операції на території Лівану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: