Іран готує балістичний удар по Ізраїлю – ЗМІ

Читать на русском
Влада Ірану готує масштабний удар балістичними ракетами по Ізраїлю у відповідь напроведення наземної операції ЦАХАЛ у Лівані.
Фото: Reuters

Влада Ірану готує масштабний удар балістичними ракетами по Ізраїлю у відповідь на проведення наземної операції ЦАХАЛ у Лівані.

Про це повідомляє Axios, посилаючись на інформацію високопосадовця Білого дому.

МЗС України відреагувало на наземну операцію Ізраїлю на території ЛівануУ МЗС України заявили, що з тривогою стежать за розвитком ситуації в Лівані після того, як Ізраїль вирішив розпочати свою наземну операцію.

Згідно з американськими розвідданими, напад буде здійснено протягом кількох найлижчих годин.

Зазначається, що США вже попередили Тегеран про можливі наслідки такої атаки. Попередження з Вашингтона надійшло близько полудня за іранським часом.

«Ми активно підтримуємо оборонні приготування для захисту Ізраїлю від цього нападу. Прямий військовий напад Ірану на Ізраїль спричинить серйозні наслідки для Ірану», – заявив представник Білого дому.

В Армії оборони Ізраїлю, у свою чергу, заявили, що знають про можливу атаку, але наразі «повітряної загрози з боку Ірану» не виявлено.

«Наші системи ППО повністю готові, а літаки ВПС патрулюють небо. Ми знаходимося в максимальній готовності до наступу та оборони разом з нашими партнерами зі США та стежимо за розвитком подій в Ірані. Іранський напад на Ізраїль матиме наслідки», – сказав адмірал Даніель Хагарі.

Нагадаємо, в ніч проти 1 жовтня Ізраїль офіційно оголосив про початок наземної операції в Лівані проти бойовиків «Хезболли».

Президент США Джо Байден закликав Ізраїль відмовитися від наземної операції в Лівані, щоб знизити градус напруги на Близькому Сході.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: