«Хезболла» обстріляла Ізраїль у відповідь на операцію ЦАХАЛ у Лівані

Читать на русском
Система протиповітряної оборони ЦАХАЛу перехопила безпілотний літак над Середземним морем, а перед цим з Лівану по території Ізраїлю було випущено 10 ракет.
Ілюстративне фотоAssociated Press

Сьогодні вночі, 1 жовтня, ізраїльські військові перехопили безпілотний літальний апарат над морем на захід від узбережжя країни. Перед цим «Хезболла» запустила десяток ракет по Ізраїлю.

Про це повідомляють Times of Israel та ЦАХАЛ у Telegram.

Зазначається, що система протиповітряної оборони ЦАХАЛу перехопила безпілотний літак над Середземним морем, за десятки кілометрів на захід від центрального узбережжя Ізраїлю.

Військові також розповіли, що перед цим з Лівану по території країни було випущено 10 ракет. Деякі цілі були перехоплені системою протиракетної оборони «Залізний купол», а інші ракети впали на відкриті місцевості.

При цьому, південні райони Бейрута зазнали у ніч проти 1 жовтня щонайменше шість ударів, завданих ізраїльською авіацією. За даними ЗМІ, вісім будівель були повністю зруйновані.

Зокрема, у міністерстві охорони здоров'я Лівану заявили, що 95 людей були вбиті в результаті ізраїльських ударів по всій країні протягом понеділка, 30 вересня.

Зазначимо, ізраїльські військові заявили, що розпочали обмежені, локалізовані та цілеспрямовані рейди проти угруповання «Хезболла» на півдні Лівану.

Президент США Джо Байден закликав владу Ізраїлю утриматися від проведення наземної операції на території Лівану.

Нагадаємо, 27 вересня під час удару по Бейруту Ізраїль ліквідував лідера Хезболли Хасана Насраллу. В угрупованні підтвердили його загибель та обіцяли продовжити боротьбу з Ізраїлем.

Раніше ЗМІ повідомляли, що ізраїльські спецпідрозділи вже проводять невеликі цільові рейди на південь Лівану, збираючи розвідувальні дані перед масштабним наступом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: