Ізраїль офіційно оголосив про початок наземної операції у Лівані

Читать на русском
Ізраїль оголосив про нову фазу війни проти Хезболли. ЦАХАЛ розпочав наземну операцію на півдні Лівану.
фото: RFI

Ізраїльські військові заявили, що розпочали обмежені, локалізовані та цілеспрямовані рейди проти угруповання «Хезболла» на півдні Лівану.

Про це повідомила Армія оборони Ізраїлю у Telegram.

Згідно з рішенням політичного керівництва, кілька годин тому війська розпочала цю операцію на основі точних розвідувальних даних.

«Армія оборони Ізраїлю розпочала кілька годин тому на півдні Лівану в низці сіл поблизу кордону цілеспрямовану й обмежену наземну операцію проти терористичних цілей та інфраструктури терористичної організації «Хезболла», які становлять безпосередню і реальну загрозу ізраїльським поселенням на північному кордоні», - йдеться в заяві.

Зазначається, що ізраїльська армія діє за планом, розробленим Генеральним штабом і Північним командуванням, до цього бійці готувалися протягом останніх місяців.

Операцію «Стріли півночі», яку Ізраїль розпочав ще з 23 вересня, продовжать відповідно до оцінки ситуації й паралельно з бойовими діями в Секторі Гази та на інших ділянках.

Крім того, ізраїльські сухопутні сили діють за підтримки авіації та артилерії, які завдають ударів по військових об'єктах у цьому районі.

Водночас, ізраїльські ЗМІ зазначають, що наземна операція буде обмеженою за масштабами і спрямована на ліквідацію елітного підрозділу «Радван» у прикордонному регіоні, а не на тривале утримання території.

Як відомо, у ніч проти вівторка, 1 жовтня, армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) розпочала атаки на об'єкти угруповання «Хезболла» на території Лівану, зокрема, у столиці країни Бейруті. При цьому, ліванська армія нібито відступає із позицій, що знаходяться на кордоні з Ізраїлем.

Президент США Джо Байден закликав владу Ізраїлю утриматися від проведення наземної операції на території Лівану.

Нагадаємо, 27 вересня під час удару по Бейруту Ізраїль ліквідував лідера Хезболли Хасана Насраллу. В угрупованні підтвердили його загибель та обіцяли продовжити боротьбу з Ізраїлем.

Раніше ЗМІ повідомляли, що ізраїльські спецпідрозділи вже проводять невеликі цільові рейди на південь Лівану, збираючи розвідувальні дані перед масштабним наступом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: