США радять Ізраїлю утриматися від наземної операції в Лівані – ЗМІ

Читать на русском
В адміністрації президента США рекомендували владі Ізраїлю утриматися від проведення наземної операції у Лівані, повідомляють ЗМІ.
Фото: AFP

Представники адміністрації президента США Джо Байдена рекомендували владі Ізраїлю утриматися від проведення наземної операції на території Лівану.

Про це повідомляє The Washington Post із посиланням на джерела.

Байден відреагував на ліквідацію командира «Хезболли»Президент США Джо Байден назвав загибель командира Хезболли Хассана Насралли мірою справедливості для його численних жертв.

За даними журналістів, американські чиновники поки що оцінюють ситуацію, яка виникла на Близькому Сході після ліквідації лідера угруповання «Хезболла» Хасана Насралли.

Зазначається, що американська адміністрація не знала про наміри Ізраїлю вбити Насраллу, як і про операцію, під час якої представники «Моссаду» підірвали пейджери та портативні радіостанції, які використовуються членами «Хезболли».

Тепер США хочуть підготуватися до низки можливих дій, включаючи пряму відповідь з боку «Хезболли», атаку підконтрольних Ірану сил, таких як хусити в Ємені, або атаку Ірану на військових США в регіоні.

Нагадаємо, у п'ятницю, 27 вересня, ізраїльські військові завдали удару по Бейруту. Під час атаки було ліквідовано лідера «Хезболли». А сьогодні стало відомо, що Армія оборони Ізраїлю ліквідувала ще одного командира угруповання.

Раніше США та деякі європейські та арабські союзники закликали Ізраїль та ліванське угруповання «Хезболла» укласти тритижневе перемир'я, щоб не допустити виникнення регіональної війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: