Iзраїль ліквідував одного з командирів «Хезболли» під час обстрілу Бейрута

Читать на русском
Міністерство охорони здоров'я Лівану повідомило, що в результаті атаки по Бейруту загинули дві людини. Також підтвердилося, що атака була спрямована на командира Хезболли.
ІлюстративнеФото: AFP

Ізраїль в четвер, 26 вересня, завдав авіаудару по південному передмістю Бейрута, в результаті чого був ліквідований один із командирів «Хезболли».

Про це повідомляє Times of Israel.

Армія оборони Ізраїлю повідомила, що удар по оплоту «Хезболли» в районі Дахіє був націлений на керівника військово-повітряних сил угруповання Мохаммеда Сарура, відомого як Абу Салех, який відповідав за безпілотники, крилаті ракети і засоби протиповітряної оборони.

При цьому, джерело в ліванських силах безпеки, близьке до угруповання, також підтвердило, що атака була спрямована на командира «Хезболли».

Міністерство охорони здоров'я Лівану повідомило, що в результаті атаки по Бейруту загинули дві людини.

За словами ізраїльських військових, Сарур командував численними повітряними атаками на Ізраїль, в тому числі за допомогою начинених вибухівкою безпілотників і крилатих ракет.

В останні роки, за даними ЦАХАЛу, він керував виробництвом безпілотників «Хезболли» і створив в Лівані бази для виробництва бойових БПЛА, деякі з цих виробництв були розташовані під цивільними будівлями в Бейруті.

Водночас стало відомо, що сьогодні ізраїльські військові літаки завдали ударів по цілях на півдні Лівану і на сирійсько-ліванському кордоні, а «Хезболла» у відповідь випустила десятки снарядів по північних ізраїльських містах.

Нагадаємо, що бойовики «Хезболли» вперше за довгий час завдали ракетного удару по столиці Iзраїлю, Тель-Авіву. Iзраїльська армія перехопила ракету, яка, за попередніми даними, летіла на житловий квартал.

Як відомо, армія оборони Ізраїлю завдала прицільного удару по передмістю Бейруту у вівторок, 24 вересня. Внаслідок атаки загинули щонайменше шестеро людей, ще 15 отримали поранення.

Також відомо, ізраїльська армія вдень 25 вересня нанесла авіаудари по 60 цілям, пов'язаним із розвідувальним відділом ліванського руху Хезболла.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: