Ізраїль почав наземну операцію на території Лівану – ЗМІ

Читать на русском
ЗМІ зазначають, що ізраїльський спецназ та розвідувальні підрозділи вже перетнули кордон з Ліваном і ведуть там бойову роботу.
Ілюстративне фотоУкраїнська правда

Армія оборони Ізраїлю у понеділок ввечері, 30 вересня, розпочала наземну операцію на території Лівану. При цьому, ліванська армія нібито відступає із позицій, що знаходяться на кордоні з Ізраїлем.

Про це повідомляють The Wall Street Journal, Reuters та CNN.

Зазначається, що ізраїльська бронетехніка перетнула кордон із Ліваном. ЦАХАЛ оголосив закритою військовою зоною район навколо трьох населених пунктів на кордоні з Ліваном і веде артпідготовку.

WSJ пише, що ізраїльський спецназ та розвідувальні підрозділи вже перетнули кордон з Ліваном і ведуть там бойову роботу.

Як відомо, представник ліванської армії не підтвердив і не спростував ці повідомлення.

Джерела видання Reuters увечері понеділка повідомили, що ліванська армія відходить з кількох позицій на південному кордоні з Ізраїлем.

У ЗМІ повідомляють, що війська Лівану відступили щонайменше на п'ять кілометрів на північ від кордону.

При цьому, CNN зазначає, що ліванська армія евакуювала спостережні пости на кордоні з Ізраїлем, солдатів перемістили до казарм у прикордонних селах.

Згідо з повідомленнями, відступ триває через повідомлення про неминуче ізраїльське наземне вторгнення на південь Лівану.

Як відомо, президент США Джо Байден закликав владу Ізраїлю утриматися від проведення наземної операції на території Лівану.

Нагадаємо, 27 вересня під час удару по Бейруту Ізраїль ліквідував лідера Хезболли Хасана Насраллу. В угрупованні підтвердили його загибель та обіцяли продовжити боротьбу з Ізраїлем.

Раніше ЗМІ повідомляли, що ізраїльські спецпідрозділи вже проводять невеликі цільові рейди на південь Лівану, збираючи розвідувальні дані перед масштабним наступом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: