Антикорупційний суд застосував привід до брата голови ліквідованого ОАСК

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання прокурора САП про застосування приводу одного з обвинувачених у справі.
фото: ok.ru

Вищий антикорупційний суд застосував привід до брата голови ліквідованого Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка, адвоката Юрія Зонтова. САП обвинувачує його у шахрайстві та підбуренні до надання хабаря судді ОАСК.

Таке рішення 26 вересня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури просив застосувати привід до обвинуваченого Зонтова, оскільки він не з'явився в судове засідання без поважних причин. Захист заперечував проти задоволення клопотання і вказував, що Зонтов перебуває на лікуванні.

Суд встановив, що на їхній запит уповноважена особа комунального некомерційного підприємства «Васильківська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» Васильківської міської ради не засвідчила, що Зонтов хворіє на тяжку хворобу та/чи перебуває в закладі охорони здоров'я за умови неможливості тимчасового його залишення.

«Клопотання прокурора задовольнити та застосувати щодо обвинуваченого (Зонтова – ред.), який станом на 26 вересня 2024 року перебуває у медичному закладі КНП «Васильківська БЛІЛ інтенсивного лікування» Васильківської міської ради, привід до Вищого антикорупційного суду. Роз'яснити обвинуваченому можливість взяти участь у судових засіданнях у режимі відеоконференцзв'язку з приміщення Васильківського міськрайонного суду Київської області або з власних технічних засобів», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ затримало рідного брата голови ОАСК Вовка через нібито одержання 100 тисяч доларів неправомірної вигоди. За версією слідства, ці гроші нібито мали передати саме керівнику суду за те, щоб той вирішив питання про задоволення позову юридичної особи іншим суддею ОАСК. Під час обшуків в офісі брата Вовка детективи НАБУ виявили велику кількість готівкових коштів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: